Friptura de vita la gratar cu cartofi

Printeaza

Friptura de vita la gratar cu cartofi din: cartofi rosii, ulei de masline, usturoi, patrunjel, antricoate de vita, piper negru boabe, unt, nasturel.

Ingrediente:Friptura_de_vita_la_gratar_cu_cartofi

  • 3 cartofi rosii mari, decojiti si taiati in cuburi mari
  • 2 linguri ulei de masline, plus extra pentru stropit
  • 1 catel de usturoi, tocat marunt
  • 1 legatura mica de patrunjel, tocat marunt
  • 2 antricoate de vita, de 200 g fiecare
  • 1 lingura de piper negru boabe, zdrobite usor
  • 1 cubulete de unt
  • nasturel, pentru servit

 

Mod de preparare:

Pune cartofii într-o cratiţă cu apă clocotită, fierbe-i 2 minute, apoi scurge-i bine. Incinge uleiul într-o tigaie nonaderentă. Adaugă cartofii şi rumeneşte-i timp de 20 de minute, amestecăndu-i din când în când, până devin aurii şi crocanţi.

Când aceştia sunt gata, adaugă usturoiul şi mai prăjeşte totul 1 minut. Presară pătrunjelul peste cartofi, asezonează-i cu sare de mare şi lasă-i deoparte.

Intre timp, unge carnea cu ulei, apoi presează piperul zdrobit peste fiecare dintre bucăţi, încinge grătarul sau tigaia-grill şi frige carnea după preferinţă (2 1/2 minute pentru friptură făcută mediu sau ; 3 1/2 minute pentru friptură bine făcută).

Lasă carnea deoparte să se odihnească 5 minute, apoi pune un cubuleţ de unt deasupra şi serveşte-o alături de cartofi şi salata de năsturel.

Friptura de vita la gratar cu cartofi

Friptura_de_vita_la_gratar_cu_cartofi

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.