Friptura de vinete

Printeaza

O reteta foarte gustoasa de friptura de vinete din: vinete, ardei, rosii, pasta de tomate, faina, untdelemn, sare si usturoi.

Ingrediente:Friptura de vinete

  • 2-3 vinete mai mici
  • 3 ardei
  • 3 roşii mici
  • o lingnră de pastă de tomate
  • o lingnră de făină
  • untdelemn
  • sare
  • facultativ: 2-3 căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

Vinetele se curăţă de coajă, se taie în sferturi (pe lungime) şi se dau cu puţină sare, ca să-şi lase amăreala. Se prăjesc apoi în unt­delemn încins. Ardeii se coc în untdelemn şi se despieliţează.

Roşiile se pun şi ele în untdelemn, întregi. Se presară făină într-un vas termorezistent, se aşază vinetele, ardeii şi roşiile întregi, se toarnă deasupra un sos obţinut din pasta de tomate subţiată, se pune sare şi se dă la cup­tor. Unii pun şi doi-trei căţei de usturoi tăiaţi felii.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.