Foitaj cu umplutura de pepene

Printeaza

Foitaj cu umplutura de pepene din: aluat foitaj, pepene, unt, frisca, menta, fucte de padure.

Ingrediente :Foitaj cu umplutura de pepene

  • 1 rulou de aluat de foitaj
  • 1 pepene galben
  • 50 g unt
  • 250 g frisca batuta

Ingrediente ornat: 6 fire de menta proaspata, cateva fructe de pădure.

 

Mod de preparare:

Se-ncinge cuptorul la 180°C. Se curata pepenele de coaja, se taie in doua, se indeparteaza seminţele, dupa care se taie miezul fasii.

Se topeşte untul intr-o tigaie mai mare, se presara feliile de pepene cu zahar pudra si se pun in unt sa se caramelizeze, stropindu-le, din cand in cand, cu zeama pe care-o lasa. Se scot din tigaie si se lasa  sa se scurgă si sa se raceasca.

Se-ntinde aluatul in tava de la aragaz (tapetata cu hartie de pergament), se-nteapa din loc in loc cu furculita, se presara cu jumatate din zaharul tos si se baga la cuptor circa 20 de minute, avand grija sa nu se caramelizeze prea tare.

Se lasa sa se raceasca, dupa care se decupeaza cu un cutit cu lama dintata cate 3 dreptunghiuri egale.

Se monteaza prajitura, asezand un strat de aluat uns cu frisca, peste care se pune un aluat cu pepene caramelizat.

Se incheie cu un strat de foitaj si se decoreaza cu zahar tos, frunzulite de menta si fructe de padure.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.