Fluturaşi deliciosi

Printeaza

Fluturaşi deliciosi: faina, drojdie, zahar, lapte, lapte, sare, margarina, branza topita, nucsoara, mazare, ceapa rosie, boabe de porumb, ardei gras, arpagic, cascaval, ou, seminte de susan.

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • drojdie
  • 1 linguriţă zahăr
  • 3 dl lapte
  • sare
  • 50 g margarină

Ingrediente  umplutură:

  • 200 g brânză topită cu gust de smântână
  • nucşoarăsare
  • 50 g boabe de mazăre
  • 1 ceapă roşie
  • 150 g boabe de porumb dulce
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 legătură arpagic (ceapă verde)
  • 100 g caşcaval
  • 1 ou
  • seminţe de susan

 

 

Mod de preparare:

Pui drojdia sfărâmată în laptele călduţ, puţin îndulcit. Cerni făi­na, pui sare, maiaua şi margari­na topită.

După ce frămânţi bine, pui la dospit. Tai cubuleţe ardeiul gras roşu, ceapa o toci, iar ma­zărea şi porumbul dulce le pui la scurs.

Aluatul dospit îl aşezi pe o planşetă dată cu făină şi întinzi o foaie.

Ungi suprafaţa cu brânza topită, apoi presari sare şi nucşoară.

Impărţi uniform pe toată suprafaţa: ceapa toca­tă, ardeiul gras tăiat cubuleţe, boabele de mazăre şi porumb.

Presari pe întreaga suprafaţă frunzele de arpagic tocate şi caşcavalul ras în fir lung.

Treci capetele peste umplutură, rulezi strâns şi tai în bucăţi de 10 cm.

Iei o lingură de lemn şi apeşi cu coada lingurii la mijloc, în aşa fel încât aripioarele să se ridice puţin.

Aşezi fluturaşii în tavă, cu distanţă între ei, ca să nu se li­pească unii de alţii şi îi ungi cu oul bătut, apoi presari seminţe de susan.

Dai tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade Celsius.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.