Flan cu dovleac si coaja de portocala

Printeaza

Flan cu dovleac si coaja de portocala

Flan cu dovleac si coaja de portocala din: dovleac, portocale, oua, aluat, lapte, faina, zahar, unt, sare.
Ingrediente :

  • 800 g dovleac curatat de coaja si seminte
  • 2 portocale mici
  • 4 oua
  • 350 g aluat fraged
  • 200 ml lapte
  • 45 g faina
  • 180 g zahar tos fin
  • 10 g unt
  • 1 lingura zahar cristalizat
  • sare

 

Mod de preparare:

Ungeti cu unt o forma de tarta (22 x 3 cm), imbracati-o cu aluatul fraged si tineti-o la frigider o jumatate de ora. Spalati portocalele si radeti-le coaja.

Taiati miezul de dovleac cubulete, puneti-l intr-o cratita, turnati peste el laptele si lasati-l sa fiarba 10 minute, la foc potrivit. Cand incepe sa se inmoaie, zdrobiti-l pana ce obtineti un piure omogen.

Luati-l de pe foc si lasati-l sa se raceasca.

Incorporati in piureul de dovleac faina cernuta, zaharul fin si sarea, amestecati bine, dupa care adaugati ouale batute si coaja de portocala. Incingeti cuptorul la 190C.

Turnati compozitia de dovleac in forma si coaceti flanul 30-35 de minute in cuptorul incins.

Lasati-l sa se raceasca, scoateti-l din forma si presarati deasupra zaharul cristalizat.

Serviti-l caldut sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.