File de cod pe pat de rosii

Printeaza

File de cod pe pat de rosii din: rosii, ulei de masline, sare, piper, sos tabasco, patrunjel, busuioc, capere, seminte de pin, file de cod.

Ingrediente:File_de_cod_pe_pat_de_rosii

  • 750 g rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • sos tabasco
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 legatura busuioc
  • 3 linguri capere
  • 3 linguri seminte de pin
  • 600 g file de cod

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 200 °C. Se opăresc roşiile, se decojesc, se curăţă de cotoa­re şi se taie felii groase.Se unge o formă de sufleu cu 1 lingură ulei şi se reparti­zează înăuntru feliile de roşii, ca ţiglele pe acoperiş. Se con­dimentează cu sare, piper şi câteva picături de tabasco. Se coc la mijlocul cuptorului, cca 10 min.

Se toacă verdeţurile, cape- rele şi seminţele de pin; se amestecă, se sărează şi se piperează.Se taie bucăţi codul şi se aşază pe feliile de roşii. Se repartizează deasupra compo­ziţia de verdeaţă şi se stro­peşte cu restul de ulei de măs­line; se mai coace la cuptor cca 15 min.

File de cod pe pat de rosii

File_de_cod_pe_pat_de_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.