File de cod in sos de lamaie

Printeaza

File de cod in sos de lamaie

Se topesc într-o crăticioară 100 g unt.

Se adaugă sucul de la o lămâie, sare, piper, usturoi pisat şi busuioc. Se lasă pe foc până se îngroaşă puţin, cca 10 min. Se spală 1 kg file de cod, se şterge şi se pune într-o tavă unsă cu puţin unt. Se toarnă peste el 2/3 din cantitatea de sos.

Se dă 20 min. la cuptorul preîncălzitla 175°C, acoperit cu capac sau folie de aluminiu. Când peştele este pătruns, se îndepărtează folia sau capacul şi peştele se mai lasă câteva minute să se rumenească puţin. Se toarnă restul de sos deasupra. Se serveşte cu sosul de lămâie, cartofi şi ceapă verde

file de cod in sos de lamaie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.