Ficat de viţel cu sos picant

Printeaza

Ficat de viţel cu sos picant din: file de vitel, vanata, spanac, ardei capia, rosii, arde iute, malai, morcov, apa, sare, ulei de floarea soarelui, sare, piper, usturoi, marar.

Ingrediente:Ficat_de_vitel_cu_sos_picant

  • 600 g file de vitel
  • o vanata
  • 300 g spanac verde
  • 3 ardei capia
  • 6 rosii
  • un ardei iute
  • 250 g malai
  • un morcov
  • 750 ml apa
  • o lingura cu sare mare
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • marar

 

Mod de preparare:

Roşiile se curăţă de pieliţă, se dau pe râzătoare şi se pun într-un bol. Ardeii capia se spală şi se curăţă de seminţe. Doi ardei se taie rondele, iar restul mărunt. Morcovul şi ceapa se curăţă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se pun la călit în puţin ulei încins.

Când s-au înmuiat se adaugă ardeii capia tocaţi mărunt şi ardeiul iute tăiat felii, se ţin două minute pe foc, apoi se adaugă roşiile, sare şi piper. Se pune puţină apă, se fierbe până scade sosul şi se îngroaşă puţin. Se fierbe apa cu sare, se adaugă mălaiul şi se fierb până s-a umflat mălaiul. Ficatul se prăjeşte în ulei încins şi se condimentează.

Vânătă se taie felii, se condimentează, se prăjeşte cu ardeiul rămas, se adaugă spanacul şi se mai ţine două minute pe foc. Se servesc alături de ficatul prăjit, mămăliga fierbinte şi sosul picant.

Ficat de viţel cu sos picant

Ficat_de_vitel_cu_sos_picant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.