Dovlecei umpluti cu varza alba

Printeaza

Dovlecei umpluti cu varza alba din: dovlecei, varza alba, rosii, ulei, vin alb, smantana, sare, cimbru, piper.

Ingrediente:Dovlecei_umpluti_cu_varza_alba

  • 4 dovlecei
  • 250 g varza alba
  • 4 rosii
  • 2 linguri ulei
  • 50 ml vin alb
  • 150 g smantana degresata
  • sare
  • cimbru
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureti dovleceii de coaja, ii speli şi îndepărtezi o parte din miezul lor, cu ajutorul unei linguriţe. îi aşezi într-un vas termorezistent, cu puţină apă şi 1 linguriţă de ulei şi îi coci 1/4 oră, până se înmoaie. Scoţi vasul şi îi laşi să se răcească.

Cureţi şi speli varza şi o tai fideluţă sau o macini în robot. O înăbuşi în uleiul rămas, împreună cu vinul şi 2 roşii decojite şi mărunţite. Sărezi varza şi o condimentezi. Umpli dovleceii cu varza şi pui deasupra roşiile rămase, decojite şi pasate în blender.

Introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru 1/4 oră. Ii serveşti cu smântână şi cu verdeaţă tocată mărunt.

Dovlecei umpluti cu varza alba

Dovlecei_umpluti_cu_varza_alba

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.