Dovlecei si vinete cu sos de usturoi

Printeaza

 

Se alege o vânătă şi un dovlecel de mărime potrivită, se spală, se taie în felii groase de cinci milimetri şi se presară sare, pentru a-şi lăsa zeama şi amăreala. După 10-15 minute, fiiecare felie se tamponează cu un şervet curat sau cu hârtie absorbantă, după care se prăjesc în ulei. (Pentru cei care ţin dietă se pot frige uşor pe grătar).

Se prepară un sos roşu, uşor picant, cu usturoi, din două-trei roşii tocate mărunt, o jiumătate de ardei roşu, două-trei cepe (toocate), cinci căţei de usturoi, cimbru, sare, piper după gust şi ulei de măsline.

Mai întâi se pune ceapa în ulei şi se adaugă ime­diat roşiile tocate mărunt (în feliul aces­ta, ceapa nu se prăjeşte, ci se înăbuşă în sosul lăsat de roşii). Se adaugă ardeiul (tocat, de asemenea) şi usturoiul tăiat în felii subţiri.

Dacă vi se pare că este sos prea puţin, se poate pune şi o lingură sau două de sos tomat, dizolvat în puţină apă sau în supă de zairzavat. Se condimentează după gust, se lasă să fiarbă până se obţine un sos potrivit de gros. Se serveşte fie turnat deasupra legumelor, fie adus alături, în siosieră.

Dovlecei si vinete cu sos de usturoi

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.