Dovlecei pane cu mujdei

Printeaza

Dovlecei pane cu mujdei din: dovlecei, faina, ou, lapte, sare, piper, ulei, mujdei.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 1 cana faina
  • 1 ou
  • 50 ml lapte
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • mujdei

 

 

Mod de preparare:

Speli dovleceii şi îi tai rondele groase, aruncând capetele. Presari puţină sare deasupra şi laşi câteva minute deoparte.

Amesteci laptele cu oul şi jumătate din can­titatea de făină până obţii un aluat ca de clătite, pui sare şi piper şi dai puţin la rece.

Restul de făină îl pui pe o farfurie.

Incingi uleiul într-o tigaie. Treci fiecare felie de dovlecel prin făina de pe farfurie, apoi prin aluat şi le pui la prăjit în baie de ulei.

Le ţii până se rume­nesc frumos şi le scoţi pe şerveţele absor­bante, pentru a elimina surplusul de ulei.

Serveşti rondelele pane cu mujdei.

Dovlecei pane cu mujdei

Dovlecei_pane_cu_mujdei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.