Doboş-tort

Printeaza

Doboş-tort

Ingrediente:Doboş-tort

  • 10 ouă
  • 200 g zahăr pudră
  • 120 g făină fină
  • coaja rasăşi zeama de la o lămîie
  • unt

Ingrediente crema: 6 ouă, 200 g zahăr, 200 g unt, 6 batoane ciocolată rasă, 4 linguri  apă.

 

Mod de preparare:

Gălbenuşurile cu zahărul, coaja şi zeama de la o lămîie se freacă pînă se obţine o cremă.

Se adaugă albuşurile bătute spumăşi făina puţin cîte puţin, amestecînd încet. Din aluatul obţinut se fac zece foi subţiri cît muchia unui cuţit şi se coc într-o tavă dreptunghiulară, unsă cu unt.

Cînd toate foile sînt coapte şi răcite, se ung cu cremă, se aşază unele peste altele şi se glasează cu zahăr ars sau cu aceeaşi cremă.

Pentru cremă, într-o tingire aşezată în apă clocotită pe foc, se bat cu telul ouăle întregi cu zahărul, pînă cînd se îngroaşă.

Se ia de pe foc şi se adaugă ciocolata amestecatăşi încălzită cu patru linguri de apăşi untul. Frecăm totul bine pînă se răceşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.