Dhal aromat si cremos

Printeaza

Dhal aromat si cremos din: boabe de mustar, seminte de chimion, ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, cardamom, linte rosie si lapte de cocos.

Ingrediente:

  • 2 lingurite boabe de mustar
  • 2 lingurite seminte de chimion
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata fin
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 bucata de ghimbir proaspat de 2,5 cm curatat si ras
  • 7 pastai de cardamom
  • 400 g de linte rosie din conserva, scursa si clatita
  • 400 ml lapte de cocos

 

 

Mod de preparare:

Rumeneşte fără ulei seminţele de chimion şi de muştar într-o cratiţă, până îşi eliberează aroma.

Apoi pune-le deoparte într-un bol. în aceeaşi cratiţă, încinge uleiul la foc mic şi căleşte ceapa, usturoiul, ghimbirul şi păstăile de cardamom, până se înmoaie, timp de 10 minute. Adaugă puţină apă dacă ţi se par prea uscate.

Adaugă lintea şi condimentele prăjite în cratiţă şi amestecă timp de câteva minute. Toarnă laptele de cocos şi suficientă apă încât să acopere toate ingredientele.

Adu totul la punctul de fierbere, acoperă cratiţa cu un capac, dă focul mic şi lasă să fiarbă timp de 45 de minute.

Amestecă din când în când, pentru a te asigura că nu se lipeşte de fundul cratiţei.

Dacă ţi se pare că sosul e prea gros, adaugă puţină apă. Serveşte cu lipii.

Dhal aromat si cremos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.