Deserturi delicioase: Tort de ciocolata

Printeaza

O reteta de tort de ciocolata din: zahar, unt, oua, faina si cacao.

Ingrediente:Tort de ciocolata

  • 250 g zahar
  • 250 g unt
  • 8 oua
  • 2 linguri cu faina
  • 100 g cacao

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, frea­că gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. Adaugă untul tăiat cubuleţe şi cacaua. Amestecă energic toate aces­te ingrediente până obţii o cremă omogenă. Păstrează trei sferturi la rece, iar în restul de cremă, încorporează făina.

Toarnă compoziţia cu făină într-o formă rotun­dă, unsă cu unt şi tapetată cu făină. Coace la cuptor, la foc moderat, 35-40 de mi­nute. Taie blatul în patru, pe lungime.

Intinde o parte din crema de ciocolată păstrată în frigider între foi. Imbracă tortul în restul de cremă.

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.