Desert delicios cu pere

Printeaza

Buturugi cu pere din: faina, zahar, cacao, galbenus, unt, migdale, pere, zahar, vin si amidon.

Ingrediente:Desert_delicios_cu_pere

blat:

  • 150 g faina
  • 50 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 galbenus
  • 125 g unt
  • 50 g migdale tocate

umplutura:

  • 2 pere
  • 50 g zahar
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 lingurita rasa amidon

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu zahăr şi cacao şi se aşază pe planşetă. Se face o gropiţă la mijloc şi se aşază înăuntru gălbenuşul. Se aşază de jur împrejur bucăţele de unt şi se toacă totul cu cuţitul, în toate direcţiile.

Se adaugă migdalele şi se frământă rapid; se modelează o bilă de aluat şi se înfăşoară în folie.

Se dă la frigider cca 30 min. Se încinge cuptorul la 200°C. Se decojesc perele, se spală şi se curăţă de cotoare; se taie pulpa cuburi.

Se dau în clocot cu zahăr şi vin şi se adaugă amidonul dizolvat în apă rece; se lasă să se întărească şi apoi se lasă să se răcească.

Se ung 4 forme (de cca 200 ml). Pe planşeta tapetată cu făină se întin­de o foaie subţire de aluat; se decupează 4 cercuri (0 6 cm), care se aşază în forme.

Din restul de aluat se taie 4 fâşii (16×6 cm) în care se îmbracă marginea formelor. Se aşază în mijloc perele şi se coc tartele cca 20-25 min. Se lasă să se răcească.

Buturugi cu pere

Desert_delicios_cu_pere

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata desertul asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.