Desert cu ciocolata si cacao

Printeaza

Desert cu ciocolata si cacao din: ciocolata neagra, frisca, unt, cafea instant, cacao, esenta de rom.

Ingrediente:Desert_cu_ciocolata_si_cacao

  • 200 g ciocolata neagra (minim 80% cacao)
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 2 lingurite de cafea instant
  • 50 g cacao
  • esenta de rom (optional)

 

Mod de preparare:

Pune într-o crăticioa- ră, pe baie de aburi, ciocolata ruptă în bucăţele, frişca lichidă şi untul. Amestecă până ce se omogenizează compoziţia.

Adaugă cafeaua şi 2-3 picături de esenţă de rom şi amestecă energic până ce se încorporează cafeaua.

Dă la rece o oră, cât să se întărească, dar să poată fi modelată. Pe o planşetă pe care ai pus folie de plastic dată cu cacao, întinde compoziţia într-un strat gros de 1-1,5 cm. Taie cubuleţe, tăvăleşte-le prin cacao şi dă-le din nou la rece.

Desert cu ciocolata si cacao

Desert_cu_ciocolata_si_cacao

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.