Cuscus cu sos de morcovi

Printeaza

Cuscus cu sos de morcovi din: cuscus, ardei gras rosu, morcovi, ienibahar, scortisoara, ceapa, suc de rosii, ulei, zahar, sare si piper.

 

Ingrediente:Cuscus_cu_sos_de_morcovi

  • 2 ceşti de cuşcuş
  • 1 ardei gras roşu (tăiat cubuleţe)
  • 8 morcovi
  • ienibahar, scorţişoară
  • 1 ceapă mare (dată pe răzătoare)
  • 1 ceaşcă suc de roşii
  • ulei
  • puţin zahăr
  • sare, piper

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovii şi îi fierbi puţin timp (nu este nevoie să se înmoaie foarte tare), apoi îi tai în rondele. Sotezi în puţin ulei ceapa, morcovii şi ardeiul.

Adaugi sucul de roşii, zahărul şi puţină apă. Presari sarea, piperul şi mirodeniile şi fierbi totul timp de 15 minute.

Pui cuşcuşul într-un bol şi îl sărezi. Torni apă fiartă peste el şi îl acoperi cu un prosop (raportul trebuie să fie de 1:1). Laşi cuşcuşul acoperit pentru 10-15 minute.

Amesteci cuşcuşul cu o furculiţă, ca să devină pufos. Adaugi puţin ulei şi amesteci din nou. Torni deasupra sosul şi e gata de servit.

 

 

Cuscus cu sos de morcovi

Cuscus_cu_sos_de_morcovi

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.