Cuscus cu ardei gras, rosii uscate si pudra de curry

Printeaza

Cuscus cu ardei gras, rosii uscate si pudra de curry din: cuscus, praz, usturoi, ardei gras, dovlecei, rosii uscate, pudra de curry, oregano, sare, piper, ulei de masline, scortisoara, nucsoara, ardei iute.

Ingrediente:Cuscus_cu_ardei_gras_rosii_uscate_si_pudra_de_curry

  • 150 g cuscus
  • un fir de praz
  • doi catei de usturoi
  • doi ardei grasi
  • un dovlecel
  • 100 g rosii uscate in ulei
  • o lingura cu pudra de curry
  • o lingurita cu oregano
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • scortisoara
  • nucsoara
  • ardei iute

 

Mod de preparare:

Dovlecelul se spală, se toacă mărunt şi se pune într-un bol. Ardeii graşi se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe. Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se taie rondele subţiri.

Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pune prazul, se căleşte la foc mediu până începe să se înmoaie şi se adaugă ardeii.

Se călesc cinci minute, se toarnă jumătate de cană cu apă şi se condimentează. Se lasă pe foc până scade sosul format, se adaugă usturoiul, oregano şi roşiile uscate, se mai ţin pe foc două minute şi se păstrează la cald.

Intr-un bol se pun pudra de curry, sare, piper şi ulei după gust. Se adaugă cuşcuşul, se amestecă şi se acoperă cu apă clocotită. Se lasa zece minute, se pune peste legumele prajite si se amesteca.

La amestecul de legume se mai poate adauga scortisoara, nucsoara sau ardei iute.

Cuscus cu ardei gras, rosii uscate si pudra de curry

Cuscus_cu_ardei_gras_rosii_uscate_si_pudra_de_curry

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.