Cupă de vară cu fructe şi înghetata

Printeaza

O reteta delicioasa de cupe de vara cu fructe si ingheatata din: pepene galben, ingheatata, sare, frisca, albusuri, ciocolata alba, rom, zahar pudra si fructe pentru ornat.

Ingrediente:Cupa de vara cu fructe si inghetata

  • 1 pepene galben
  • 500 ml îngheţată
  • 1 praf de sare
  • 100 ml frişcă
  • 6 albuşuri
  • 300 g ciocolată albă
  • 50 ml rom
  • 1 lingură zahăr pudră
  • căpşuni şi fructe de pădure pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se prepară mai întâi o spumă de ciocolată albă: se rupe ciocolata bucăţi şi se topeşte în bain-marie împreună cu 2 linguri apă.

Separat, se bat albuşurile şi frişca. în compoziţia de ciocolată albă răcorită se înglobează mai întâi frişca bătută, apoi albuşurile bătute, amestecând continuu cu o lingură de lemn. Se dă la frigider 2 ore.

Se taie pepenele galben în jumătăţi, se goleşte de sâmburi şi se decojeşte. Pulpa se taie în felii subţiri, care se lasă să se marineze la frigider în rom cu zaharul pudra. Inainte de servire, se scoate spuma de ciocolată albă din frigider, se repartizează în 4 cupe şi se ornează cu felii subţiri de pepene galben.

Se aşază cupele de îngheţată şi se ornează, după fantezie, cu căpşuni, fructe de pădure şi rulouri de napolitană.

Cupă de vară cu fructe şi înghetata

Cupa de vara cu fructe si inghetata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.