Crumble cu pere, rubarbă şi alune de pădure

Printeaza

O reteta de crumble cu pere, rubarba si alune de padure din: unt, pere, rubarba, zahar brun, scortisoara, cuisoare, inghetata de vanilie, alune de padure si faina.

Ingrediente:Crumble cu pere, rubarbă şi alune de pădure

  • 25 g unt
  • 3 pere, fara seminte si taiate pe jumatate
  • 500 g rubarba, taiate in bucatele
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1/4 lingurita de cuisoare macinate
  • inghetata de vanilie sau smantana grasa pentru servit

pentru topping:

  • 50 g alune de padure prajite
  • 50 g unt rece, taiat cubulete
  • 85 g de faina amestecata cu 1/4 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 50 g de zahar brun

 

Mod de preparare:

Se topeşte untul într-o cratiţă, apoi se adaugă perele, rubarba, zahărul, scorţişoara şi cuişoarele şi se ţin pe foc mic 10-12 minute, până se înmoaie. Se împarte amestecul în patru vase termorezistente (sau se pune într-un vas termorezistent mare) şi se lasă. deoparte.

Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Pentru topping, se pun toate ingredientele într-un robot de bucătărie, şi se transformă în firimituri. Se presară peste amestecul de fructe. Se dau vasele la cuptor 30 de minute sau până când compoziţia devine aurie. Se serveşte cu îngheţată de vanilie sau cu smântână grasă.

Crumble cu pere, rubarbă şi alune de pădure

Crumble cu pere, rubarbă şi alune de pădure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.