Crostata de mere
PrinteazaCrostata de mere din: faina, unt, zahar, ou si sare, mere, scortisoara, zeama de lamaie si zahar brun.
- 1 kg mere
- scortisoara
- zeama de lamaie
- zahar brun
pentru aluat:
- 200 g faina
- 100 g unt gras
- 2 linguri cu zahar
- 1 ou
- sare
Mod de preparare:
Amestecă ingredientele pentru aluat, înfoliază-l şi dă-l la rece 60 de minute. Curăţă merele de coajă şi cotor şi feliază-le cât mai subţire. Stropeşte-le cu suc de lămâie pentru a nu-şi schimba culoarea. Intinde aluatul într-o foaie subţire şi aşază-l în forma de tartă. Nu decupa marginile! Aşază feliile de măr unele lângă altele, până ce umpli tarta.
Presară puţin zahăr brun şi scorţişoară după gust şi ridică marginile aluatului. Pune zahăr şi pe margini şi dă la cuptorul încins 40-45 de minute.
Crostata de mere
Pofta buna!
Incoming search terms:
- crostata cu mere