Crostata de mere

Printeaza

Crostata de mere din: faina, unt, zahar, ou si sare, mere, scortisoara, zeama de lamaie si zahar brun.

Ingrediente:Crostata_de_mere

  • 1 kg mere
  • scortisoara
  • zeama de lamaie
  • zahar brun

pentru aluat:

  • 200 g faina
  • 100 g unt gras
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 ou
  • sare

 

Mod de preparare:

Amestecă ingredientele pentru aluat, înfoliază-l şi dă-l la rece 60 de minute. Curăţă merele de coajă şi cotor şi feliază-le cât mai subţire. Stropeşte-le cu suc de lămâie pentru a nu-şi schimba culoarea. Intinde aluatul într-o foaie subţire şi aşază-l în forma de tartă. Nu decupa marginile! Aşază feliile de măr unele lângă altele, până ce umpli tarta.

Presară puţin zahăr brun şi scorţişoară după gust şi ridică marginile aluatului. Pune zahăr şi pe margini şi dă la cuptorul încins 40-45 de minute.

Crostata de mere

Crostata_de_mere

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • crostata cu mere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.