Crema de castane preparata in casa
PrinteazaCrema de castane preparata in casa din: castane, lapte, zahar pudra, baton de vanilie, cacao, frisca. Castanele se crestează în X cu cuţitul, pe 2 feţe şi se coc într-o tavă la cuptor, până ce se înnegreşte coaja. Se scot din cuptor, se stropesc cu puţină apă rece, apoi se acoperă timp de 10 min. cu un prosop. După aceea, se decojesc uşor; se pot consuma ca atare sau se pot folosi pentru pre¬pararea cremei.
- 250 g castane decojite
- 350 ml lapte
- 100 g zahar pudra
- 1 baton de vanilie
- 1 lingura cacao
- 250 g frisca
Mod de preparare:
Se crestează pe lung batorul de vanilie, cu un cuţit ascuţit. Se scoate miezul cu vârful cuţitului. Castanele decojite se aşază într-o oală şi ;e adaugă lapte, apoi miezul şi păstaia de vanilie. Se fierb castanele în lapte până ce se înmoaie.
Se strecoară castanele, se îndepărtează păstaia de vanilie şi se pasează castanele cu zahăr şi cu 1 lingură de frişcă. Se înglobează cacao în crema de castane. Se înglobează frişca bătută. Se repartizează crema în boluri, se pudrează cu cacao şi se serveşte.
Crema de castane preparata in casa
Pofta buna!
Interesanta crema asta