Crap la gratar cu salata de cartofi si capere

Printeaza

Crap la gratar cu salata de cartofi si capere din: crap, verdeata, usturoi, suc de lamaie, unt, nuci, cartofi rosii, ceapa verde, capere, ulei de floareasoarelui presat la rece, oţet de vin alb, sare, piper.

Ingrediente:Crap_la_gratar_cu_salata_de_cartofi_si_capere

  • 1 crap (cca 800 g)
  • 2 linguri verdeaţă tocată
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 100 g unt
  • 2 linguri nuci tocate

Pentru salată:

  • 1 kg cartofi roşii
  • 2 cepe verzi
  • 2 linguri capere
  • 2 linguri ulei de floareasoarelui presat la rece
  • 1 lingură oţet de vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se curăţă peştele de solzi: se taie toate înotătoarele şi coada. Se dezo- sează îndepărtând coloana şi coaste­le.

Apoi se crestează fileul întreg la distanţe de cca 1,5 cm, astfel încât să putem îndepărta şi oasele mai mici, cu penseta. Se încinge cuptorul la 180 °C.

Fileul se aşază pe o tavă tapetată cu hârtiâ de copt, cu partea cu pielea în jos; se presară sare, piper, verdeaţă (rozma­rin, oregano, pătrunjel) şi usturoi.

Se stropeşte cu suc de lămâie şi se aşază deasupra bucăţele de unt. Se presară nuci şi se coace cca 30 min. Se fierb cartofii în coajă; se deco- jesc cât sunt încă fierbinţi şi se taie felii.

Se presară peste ele ceapă verde tocată şi capere. Se bate uleiul cu oţet, cu telul şi se toarnă peste salată. Se sărează şi se piperează salata şi se serveşte cu peşte.

Crap la gratar cu salata de cartofi si capere

Crap_la_gratar_cu_salata_de_cartofi_si_capere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.