Crap la cuptor cu verdeata

Printeaza

Crap la cuptor cu verdeata din: file de crap, lamaie, rozmarin, cimbru, cimbru, salvie, usturoi, chimen, vin alb, unt, supa de peste, sare, piper.

Ingrediente:Crap la cuptor cu verdeata

  • 800 g file de crap
  • 1 lamaie
  • 1 legatura verdeturi asortate (rozmarin, cimbru, salvie)
  • 2 catei de usturoi
  • chimen
  • 4 linguri vin alb
  • 100 g unt
  • 4 linguri supa de peste
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se stropesc bucăţile de peşte cu suc de lămâie şi se acoperă cu folie transparentă; se lasă să se mari- neze la frigider 30 min. Se toacă 1/2 din verdeaţă. Se pisează usturoiul cu sare; se repartizează pe bucăţile de peşte; se mai presară piper, sare, chimen şi verdeaţă tocată; se aşază într-o formă de sufleu unsă.

Se repartizează verdeaţă şi se toarnă vin peste peşte. Pe fiecare bucată se aşază câte o felie subţire de unt. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace cca 25 min. în cuptorul încins la 180-190 °C.

La cuptor, peştele se stropeşte cu sos şi supă. Se acoperă la final cu folie de aluminiu şi se mai coace 8-10 min. După 5 min. se adaugă restul de unt şi se lasă să se topească.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.