Cotlete de miel cu sos de rosii si menta

Printeaza

Cotlete de miel cu sos de rosii si menta

Cotlete de miel cu sos de rosii si menta din: cotlete de miel, ulei de masline, rosii, otet de mere, zahar, ceapa, menta.
Ingrediente:

  • 12 cotlete de miel (a circa 75 g)
  • 1-2 linguri ulei de masline

Ingrediente sos:3 rosii mijlocii, 1 lingurita otet de mere, 2 lingurite zahar, 1 ceapa verde tocata, 2 lingurite menta proaspata taiata marunt.

 

Mod de preparare:

Se curata de grasime si pielita oasele de la cotlete. Se-ncinge uleiul si se prajesc la foc iute circa 2 minute pe fiecare parte (ca sa se-nchida porii) si pe urma inca un minut pe o parte si pe cealalta.

Se servesc cu sosul de rosii, care se prepara in felul urmator: se oparesc rosiile, se baga imediat in apa rece, se scot, se curata de pielita si de seminte (prin presare) si apoi se taie marunt.

Se pun intr-o cratita impreuna cu otetul de mere, zaharul si ceapa tocata, se dau in clocot, se face focul mai mic si se lasa sa fiarba incet circa 5 minute.

Se ia sosul de pe foc, se tine cel putin o ora la temperatura camerei, se incorporeaza menta si se serveste cu cotletele prajite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.