Cosulete cu fructe

Printeaza

O reteta de cosulete cu fructe din: albusuri, zahar praf, esenta de vanilie, faina, unt, oua, zahar, lamaie, frisca si capsune.

Ingrediente:Cosulete cu fructe

  • 7 albusuri
  • 300 g zahar praf
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 g faina

crema:

  • 200 g unt
  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 2 lamaie
  • 300 ml frisca
  • 500 g capsune

 

Mod de preparare:

Bateţi albuşurile spumă, adăugând treptat zahărul. Adăugaţi vanilia şi făi­na, omogenizaţi şi lăsaţi compoziţia în repaus 10 minute. Tapetaţi o tavă cu hârtie de copt şi puneţi peste aceasta rondele din compoziţia obţinută. Rondelele trebuie să aibă diametrul de 10 -12cm şi trebuie să fie subţiri. Coaceţi-le câteva minute la foc potrivit şi desprindeţi-le apoi de pe hârtia de copt cu un cuţit.

Cât sunt fierbinţi încă puneţi-le peste un castron cu diametru mai mic decât ele şi apăsaţi-le pentru a lua for­ma rotunjită a castronului, cu grijă, pentru a nu le rupe. Lăsaţi coşuleţele obţinute la răcit.

Pentru cremă, amestecaţi zahărul cu ouăle, untul topit, sucul şi coaja de la cele două lămâi. Puneţi compoziţia la bain-marie şi amestecaţi încontinuu, energic, până când obţineţi consistenţa dorită. Compoziţia nu trebuie să fiarbă.

Dacă se încălzeşte prea tare, luaţi-o de pe foc, amestecaţi în continuare, după care puteţi s-o puneţi iar. Lăsaţi crema la răcit, amestecând din când în când. Când este rece, amestecaţi-o cu frişca. Puneţi în fieca­re coşulet puţină cremă, cu o lingură sau cu un poş pentru creme, apoi aşezaţi fructele întregi sau tăiate în jumătăţi.

Cosulete cu fructe

Cosulete cu fructe

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.