Costiţe de porc picante

Printeaza

O reteta delicioasa de costite de porc picante din: ceapa verde, boabe de ienibahar, costite de porc, supa de pui, ardei iute, ghimbir, suc de lamaie, cimbru, coriandru, scrotisoara, usturoi, zahar brun si ulei de arahide.

Ingrediente:Costiţe de porc picante

  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 linguriţă boabe de ienibahar
  • 2 şire costiţe de porc sau 2kg costiţe, gata tăiate
  • supă de pui

pentru marinada:

  • 3 ardei roşii iuţi, tocaţi
  • 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi
  • 1 bucăţică de ghimbir, decojit şi tocat
  • sucul de la 2 lămâi
  • 6 fire de cimbru, doar frunzele
  • 1 legătură mică de coriandru, tocat
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 3 căţei de usturoi, pisaţi într-un mojar
  • 2 linguriţe de ienibahar pisat într-un mojar
  • 3 linguri de zahăr brun
  • 4 linguri ulei de arahide

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 160° C/gaz 3. Se toacă partea verde a cepei şi se pune într-o tavă mare de friptură, împreună cu ienibaharul.

Se adaugă costiţele şi apă clocotită îndeajuns cât să le acopere. Se pune un cub de concentrat de supă de pui sau un praf de concentrat de supă, se acoperă cu folie şi se dă la cuptor două ore. Se scurge lichidul.

Se toacă restul de ceapă şi se pune într-un robot de bucătărie, împreună cu ingredientele pentru marinadă şi o jumătate de cană de apă. Se mixează apoi se ung consiţele cu marinada şi se lasă deoparte 30 de minute.

Se prăjesc pe grătar până devin maronii (nu arse). Dacă se pregătesc la cuptor, se creşte temperatura la 200° C/gaz 6 şi se coc pentru 30 de minute sau până devin maronii.

Se lasă să se odihnească pentru 10 minute şi apoi se feliază, dacă se folosesc şire de coaste.

Costiţe de porc picante

Costiţe de porc picante

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.