Cornulete cu gem si nuca
PrinteazaCornulete cu gem si nuca din: faina, margarina, drojdie, zahar, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie, apa, gem de caise, nuci.
- 700 g faina
- 250 g margarina
- 1 cubulet drojdie
- 200 g zahar
- putina sare
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 150 ml apa
umplutura:
- gem de caise
- nuci macinate
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din ingredientele de mai sus şi se lasă la crescuţi oră. Se împarte aluatul în patru şi se ia câte o bucată, se întinde o foaie subţirică pe masa tapetată cu făină. Aluatul se taie în 2, 4, apoi în 8 părţi, rezultând pătrăţele la dimensiunea la care se doresc cornuletele.
Pe fiecare bucată se pun puţin gem şi nuci măcinate, se rulează şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei. Se pun la copt aproximativ 40-45 de min la foc potrivit.
Se pudrează cu zahăr.
Cornulete cu gem si nuca
Pofta buna!