Cornulete cu gem si nuca

Printeaza

Cornulete cu gem si nuca din: faina, margarina, drojdie, zahar, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie, apa, gem de caise, nuci.

Ingrediente:Cornulete_cu_gem_si_nuca

  • 700 g faina
  • 250 g margarina
  • 1 cubulet drojdie
  • 200 g zahar
  • putina sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 150 ml apa

umplutura:

  • gem de caise
  • nuci macinate

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din ingredientele de mai sus şi se lasă la crescuţi oră. Se împarte aluatul în patru şi se ia câte o bucată, se întinde o foaie subţirică pe masa tapetată cu făină. Aluatul se taie în 2, 4, apoi în 8 părţi, rezultând pătrăţele la dimensiunea la care se doresc cornuletele.

Pe fiecare bucată se pun puţin gem şi nuci măcinate, se rulează şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei. Se pun la copt aproximativ 40-45 de min la foc potrivit.

Se pudrează cu zahăr.

Cornulete cu gem si nuca

Cornulete_cu_gem_si_nuca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.