Cocktail Tom and Jerry
Printeaza
- Calitate – alcoolic
- Pahar – termorezistent sau tumbler
- Categorie – Milk drinks
- Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă la suprafaţă
Se serveşte după-amiazâ, seara şi noaptea
Ingrediente:
- un gălbenuş de ou
- un albuş
- 3 cl rom alb
- 2 cl brandy
- 4-5 cl lapte fierbinte
Acest cocktail, energizant şi întăritor, apare în Statele Unite, în 1930. Cunoscut în toată lumea, dă forţe noi dacă este băut după-amiaza şi relaxează organismul seara târziu.
Preparare:
Se bate gălbenuşul cu zahăr până când se obţine o cremă spumoasă. Se toarnă în ea doza de rom, mestecând delicat, într-un alt castron se bate spumă albuşul şi se combină direct în pahar cu gălbenuşul.
Apoi, se toarnă, amestecând mereu, laptele fierbinte şi doza de brandy. Se ornează cu un praf de nucşoară rasă, presărat la suprafaţa băuturii.
Variante:
In una dintre variante este prevăzută folosirea apei calde în loc de lapte şi la ingredientele de bază se adaugă scorţişoară şi piper măcinat: dozele şi modul de preparare rămân neschimbate.