Cocktail Tom and Jerry

Printeaza

 

  • Calitate – alcoolic Cocktail Tom and Jerry
  • Pahar – termorezistent sau tumbler
  • Categorie – Milk drinks
  • Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă la suprafaţă

 

Se serveşte după-amiazâ, seara şi noaptea

 

Ingrediente:

  • un gălbenuş de ou
  • un albuş
  • 3 cl rom alb
  • 2 cl brandy
  • 4-5 cl lapte fierbinte

 

Acest cocktail, energizant şi întăritor, apare în Statele Unite, în 1930. Cunoscut în toată lu­mea, dă forţe noi dacă este băut după-amiaza şi relaxează organismul seara târziu.

Preparare:

Se bate gălbenuşul cu zahăr până când se obţine o cremă spumoasă. Se toarnă în ea doza de rom, mestecând delicat, într-un alt castron se bate spumă albuşul şi se combină direct în pahar cu gălbenuşul.

Apoi, se toarnă, amestecând mereu, laptele fierbinte şi doza de brandy. Se ornează cu un praf de nucşoară rasă, presărat la suprafaţa băuturii.

Variante:

In una dintre variante este pre­văzută folosirea apei calde în loc de lapte şi la ingredientele de bază se adaugă scorţişoară şi piper măcinat: dozele şi modul de preparare rămân neschimbate.

Cocktail_Tom_Jerry2 Cocktail_Tom_Jerry1

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.