Coada de vitel marinata in bere

Printeaza

O reteta de coada de vitel marinata in bere din: carne de la coada de vitel, bere blonda, coacaze rosii, cepsoare, vanata, zahar, ceapa, morcov, telina, frunza de salvie, foaie de dafin, ierburi aromatice, ulei extravirgin de masline, sare de mare si piper.

Ingrediente:Coada de vitel marinata in bere

  • 400 g carne de la coada de viţel tânăr 500 g alte bucăţele de carne de viţel
  • 1/2 l bere (bere blondă, artizanală, nefiltrată)
  • 100 g coacăze roşii
  • 8 cepşoare curăţate
  • 1 vânătă cam de 200 g
  • 10 g zahăr
  • 1 lingură de ceapă, morcov şi ţelină tocate
  • 2 rămurele de rozmarin
  • 1 frunză de salvie
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legătură de ierburi aromatice (dafin, salvie, rozmarin, maghiran)
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 dl ulei extravirgin de măsline
  • sare de mare integrală
  • piper boabe şi proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Puneţi în frigider bucata de carne la marinat în bere cu o rămurică de rozmarin şi o foaie de dafin. Incingeţi 2,7 dl ulei la 80°C cu un căţel de usturoi, o rămurică de rozmarin, o frunză de salvie şi câteva boabe de piper. Luaţi de pe loc şi răciţi.

Strecuraţi uleiul, readuceţi-l la tempera­tura de 80°C şi prăjiţi în el cepşoarele 10 mirute. Scurgeţi-le şi daţi-le sare. Incălziţi într-o tigaie 3 cl de ulei şi căliţi în el legumele cu un căţel de usturoi şi cu legătura de ierburi aromatice.

Adăugaţi bucăţile mici de carne, rumeniţi-ls câteva minute, apoi turnaţi deasupra berea de la marinată. înăbuşiţi cam 1 oră şi jumătate la foc potrivit pentru a obţine un sos bine legat. Treceţi-l printr-o strecurătoare fină apăsând bine.

Bateţi sosul cu două linguri de ulei aromatizat. Spălaţi vânătă, înfăşuraţi-o într-o foaie de aluminiu şi coaceţi-o la cuptor la 180°C, timp de 15 minute. Tocaţi vânătă curăţată şi mixaţi-o cu două linguri de ulei aromatizat, cu sare şi cu piper.

Fierbeţi coacăzele roşii cu patru linguri de apă şi cu zahărul, apoi strecuraţi-le. încingeţi la 90°C uleiul rămas şi prăjiţi în el carnea timp de 8 minute. Scoateţi-o din ulei, potriviţi-o de sare şi de piper, lăsaţi-o deoparte 10 minute, apoi feliaţi-o şi serviţi-o îmbibată cu sosul călduţ.

Coada de vitel marinata in bere

Coada de vitel marinata in bere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.