Ciorba de rosii cu busuioc

Printeaza

O reteta de ciorba de rosii cu busuioc din: rosii, telina, patrunjel, ulei de masline, ardei, morcovi, ceapa, sare grunjoasa, piper, busuioc si parmezan.

Ingrediente:

  • un kg rosii
  • o telina radacina
  • o radacina patrunjel
  • 2-3 lingurite ulei de masline
  • 2 ardei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • sare grunjoasa
  • piper negru macinat
  • busuioc verde
  • parmezan pentru ornat

 

Mod de preparare:

Si se fierb în apă cu o linguriţă de sare şi cu uleiul de măsline. Separat, se opăresc roşiile. Se decojesc şi se pasează. Pasta de roşii se trece prin ssită şi se pune apoi să cloco- ttească 5-10 minute. Se verifică cdacă au fiert restul legumelor.

Ceapa şi ardeii se dau deoparte, restul se pasează. Piureul de legume se amestecă cu zeama în care au fiert şi cu sucul de roşii şi se mai dă în 2-3 clocote. Se condimentează cu sare şi piper.

Se serveşte cu frunze de busuioc şi parmezan.

Ciorba de rosii cu busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.