Ciorba de vita

Printeaza

O reteta de ciorba de vita din: carne de vita, cartofi, rosii, ceapa, telina, pastarnac, smantana, leustean, otet aromat cu tarhon, sare si piper.

Ingrediente:Ciorba de vita

  • 1 kg carne de vita-rasol, piept
  • 4 cartofi mai mari
  • 3 rosii
  • 2 cepe
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 100 ml smantana
  • 1 legatura leustean
  • 3 linguri otet aromat cu tarhon sau 1 lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea în bucăţele potrivi­te, dacă este piept de vită, dacă este rasol, puneţi-o întreagă la fiert în apă cu sare, care clocoteşte. Eliminaţi spuma de câte ori este necesar. Curăţaţi zarzavaturile, tăiaţi-le în ron­dele, cubuleţe sau felii, după preferinţă.

Puneţi-le în oala cu carnea, când aceasta este fiartă de jumătate. Când ingredientele sunt fierte, condimentaţi ciorba cu oţet aromat cu tarhon sau zeamă de lămâie. Puteţi adăuga smântână, la servire, şi leuştean verde tocat.

Ciorba de vita

Ciorba de vita

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.