Ciorba de vita
PrinteazaO reteta de ciorba de vita din: carne de vita, cartofi, rosii, ceapa, telina, pastarnac, smantana, leustean, otet aromat cu tarhon, sare si piper.
- 1 kg carne de vita-rasol, piept
- 4 cartofi mai mari
- 3 rosii
- 2 cepe
- 1 telina
- 1 pastarnac
- 100 ml smantana
- 1 legatura leustean
- 3 linguri otet aromat cu tarhon sau 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţele potrivite, dacă este piept de vită, dacă este rasol, puneţi-o întreagă la fiert în apă cu sare, care clocoteşte. Eliminaţi spuma de câte ori este necesar. Curăţaţi zarzavaturile, tăiaţi-le în rondele, cubuleţe sau felii, după preferinţă.
Puneţi-le în oala cu carnea, când aceasta este fiartă de jumătate. Când ingredientele sunt fierte, condimentaţi ciorba cu oţet aromat cu tarhon sau zeamă de lămâie. Puteţi adăuga smântână, la servire, şi leuştean verde tocat.
Ciorba de vita
Pofta buna!