Ciorba de peste cu zeama de lamaie

Printeaza

Ciorba de peste cu zeama de lamaie din: carne de peste, morcov, ceapa, masline, castarveti murati, lamaie, foi de dafin, sare, ulei.

Ingrediente:Ciorba_de_peste_cu_zeama_de_lamaie

  • 1 kg carne de peste (crap sau somon)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 200 g masline
  • 3-4 castarveti murati
  • 1 lamaie
  • 2 foi de daifn
  • sare
  • 1 lingura ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele, îl speli bine şi îl porţionezi. Il presari cu puţină sare şi îl păstrezi în frigider până când pregăteşti legumele.

Cureţi şi speli ceapa şi morcovul, apoi le dai pe răzătoarea mică. Incingi uleiul într-o oală de 5 litri şi căleşti legumele timp de câteva minute, amestecând ca să nu se ardă.

Stingi cu 3 litri apă ori supă caldă de legume, laşi să fiarbă 10 minute, după care pui bucăţile de peşte.

După 10 minute de fierbere la foc mediu, adaugi în ciorbă castraveţii tăiaţi mărunt, foile de dafin şi rondele sau felioare de măsline.

Laşi să mai dea în câteva clocote, sărezi ciorba după gust, după care stingi focul şi torni zeama de lămâie.

Ciorba de peste cu zeama de lamaie

Ciorba_de_peste_cu_zeama_de_lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.