Ciorbă de loboda roşie

Printeaza

Ciorbă de loboda roşie

Ingrediente:Ciorbă de loboda roşie

  • 3 litri apă
  • 7 legături lobodă roşie
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2 cartofi
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură vegeta
  • 1 legătură leuştean
  • 500 ml borş (sau acreală de corcoduşe)

 

Mod de preparare:

In cei trei litri de apă, fierbem morcovul tăiat cubuleţe, loboda tăiată mărunt şi cartofii tăiaţi în patru. Loboda se curăţă bine, se spală şi se taie mărunt.

După ce legumele sunt pe jumătate fierte, se pune loboda şi se mai fierb încă 15 minute. Spre sfârşit, se adaugă vegeta, sare, dacă mai este necesar, uleiul şi borşul sau acreala de corcoduşe.

Se mai dă un clocot şi se opreşte focul. Se poate servi rece sau caldă cu leuştean verde tocat fin.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Pacat ca nu mai e loboda ca as pregati si eu ciorba asta cu bors

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.