Ciorba de loboda cu zeama de varza acra

Printeaza

Ciorba de loboda cu zeama de varza acra din: loboda verde, loboda rosie, bors, ceapa, usturoi verde, orez, galbenus, smantana, marar verde, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba_de_lobode

  • 4-5 legaturi lobode verzi si rosii
  • 500 ml bors sau zeama de varza acra
  • 1 ceapa
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 lingura orez sau grau
  • 1 galbenus
  • 100 ml smantana
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi la fiert în 1,51 apă orezul ales şi spălat, împreună cu ceapa curăţată şi tocată mărunt. Adăugaţi sare şi când orezul e fiert de jumătate, puneţi frunzele de lobode, spălate şi tăiate în fâşii mai mari.

Când ingredientele s-au înmuiat, adăugaţi borşul sau zeama de varză şi înainte de servire, după ce aţi luat oala de pe foc, puneţi treptat în ciorbă amestecul de gălbenuş cu smântână.

Presăraţi mărar verde tocat, la servire.

Ciorba de loboda cu zeama de varza acra

Ciorba_de_lobode

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.