Ciorba de cartofi cu zer

Printeaza

Ciorba de cartofi cu zer

 

 

Ingrediente:

  • 300 g cartofi
  • 1 mor­cov
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1 păstârnac
  • 1 legătură pătrunjel
  • leuştean
  • sare
  • 500 ml zer de oaie
  • 2 ouă întregi
  • 3 lin­guri smântână

 

Mod de preparare:

Fierbi morcovul, pătrun­jelul rădăcină şi păstârnacul în 2 l apă cu sare. Cureţi cartofii şi îi pui în oală la fiert. După ce au fiert toate, dai oala deoparte.

Pregăteşti ingredientele de dres ciorba astfel: fierbi zerul, baţi ouăle întregi cu un pic de sare, adaugi smântână şi baţi în continuare, lei cu polonicul din zerul fiert, adaugi peste ouă şi smântână, după care torni tot amestecul în oala în care au fiert legumele.

Presari pătrunjel tocat şi leuştean. E bună fierbinte, dar e bună şi rece. E o ciorbă gustoasă, răcoritoare, uşor de realizat într-un timp foarte scurt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.