Ciorba de carnati
PrinteazaCiorba de carnati din: ceapa, carnati, faina, sare, otet, smantana, verdeata.
Ingrediente:
- 2 cepe
- 2 cârnaţi
- 2 linguri făină
- sare
- oţet
- 2 ouă
- 100 g smântână
- verdeaţă după gust
Mod de preparare:
Pui 2 l de apă rece să fiarbă cu un praf de sare. Cureţi şi tai ceapa mărunt şi când fierbe apa din oală, adaugi ceapa. Cât fierbe ceapa, tai cârnaţii felioare pe care le prăjeşti puţin. Adaugi şi cârnaţii în oală după ce a fiert ceapa.
Laşi să fiarbă şi, între timp, dizolvi făina cu zeamă în care fierb cârnaţii şi ceapa şi torni amestecul în oală. Totul trebuie să fiarbă 20 de minute. Potriveşti de sare, oţet şi piper dacă vrei. Baţi ouăle şi le amesteci cu smântână.
După ce au trecut 20 de minute, tragi oala de pe foc şi amestecând continuu, torni ouăle şi smântână. Presari verdeaţa tăiată mărunt.
Pofta buna!