Ciorba cu afumatura si zeama de varza

Printeaza

Ciorba cu afumatura si zeama de varza din: varza costita afumata, ceapa, ulei, morcovi, patrunjel, cartofi, zeama de varza acra, marar, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba cu afumatura si zeama de varza

  • 1 varza mare
  • 500 g costita afumata
  • 2 cepe
  • 500 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 4 cartofi mari
  • 500 ml zeama de varza acra
  • 1 legatua marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tocaţi varza şi puneţi-o la fiert în 4 l apă, împreună cu morcovii şi rădăcina de pătrunjel tăiate în cubuleţe şi 1 linguriţă sare. Ceapa tocată mărunt căliţi-o în ulei, 2-3 minute, apoi puneţi costiţa tăiată fideluţă.

Prăjiţi-o 6-7 minute, după care puneţi-o în oala cu ciorbă. După 10 minute adăugaţi cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în cuburi.

Lăsaţi ciorba să fiarbă la foc mic încă 30 de minute şi la final puneţi  zeama de varză fiartă separat şi verdeaţa tocată mărunt. Potriviţi de sare.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.