Ciolan de porc in aspic cu muraturi

Printeaza

Ciolan de porc in aspic cu muraturi din: ciolan de porc, gelatina, oter, sare, piper, dafin, morcovi, catraveti, ardei, patrunjel.

Ingrediente:Ciolan de porc in aspic cu muraturi

  • un ciolan de porc afumat
  • 45 g gelatină
  • 50 ml oţet de mere
  • un vârf de linguriţă de sare
  • piper praf şi boabe
  • două foi de dafin
  • 4-5 morcovi acri s
  • 8 castraveciori acri
  • 2 ardei verzi
  • pătrunjel pentru decor

 

Mod de preparare:

Se spala ciolanul de porc si se pune la fiert intr-o oala cu putina sare si apa pana se inmoaie. Cand se raceste, se curata de sorici si pielite si se taie cubulete. Se parat se curata morcovii si se pun sa fiarba in apa cu sare. Ardei se taie rondele. Se oparesc cateva minute, apoi se lasa sa se scurga.

Castraveciori si morcovii murati se scot de la borcan si se  trec prin câteva jeturi de apă rece, apoi se taie rondele şi se lasă să se scurgă de saramură într-o sită. Intr-o oală se pune apă, sare, piper, foile de dafin şi 2-3 căţei de usturoi şi se lasă să fiarbă în câteva clocote.

După aceea, se adaugă gelatina. Ca să fie limpede zeama, se strecoară de 2-3 ori printr-o sită deasă. Intre timp, se clătesc formele de aspic cu apă rece. Se pun pe margine morcovii tăiaţi în diferi­te forme, un rând de castrave­ciori rondele, cubuleţele de cio­lan şi tot aşa.

După ce s-au aran­jat toate, se toarnă aspicul şi se lasă să se răcească. Se răstoarnă pe un platou, se ornează cu pă­trunjel verde şi se serveşte cu alte aperitive.

 

Poftă bună!

2 comentarii

  1. O nebunie este reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.