Chiftele de vinete

Printeaza

Chiftele de vinete din: vinete, franzela, faina, usturoi, ceapa, marar, piper, ulei, branza telemea si ou.

Ingrediente:

  • 2 vinete (500-600 g)
  • 80 g franzela
  • 25 g faina
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita cu varf de marar taiat marunt
  • piper
  • ulei
  • 100 g branza telemea rasa sau cascaval ras
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Vinetele coapte, scurse de zeamă, le toci mărunt împreună cu franzela, înmuiată o clipă în apă rece şi stoarsă bine imediat.

La tocătură adaugi ceapa rasă fin sau tăiată mărunt, călită un minut, cu 2 linguri de untdelemn, oul, usturoiul tocat, făina, 1/2 linguriţă de sare, mărarul, un vârf cuţit de piper şi amesteci bine toate.

Pe o foaie de nailon pui o lin­gură cu vârf de făină, apoi iei câte o linguriţă cu vârf din compoziţie, o treci bine prin făină şi îi dai o formă rotundă şi turtită de chiftea.

Pregăteşti 10 – 12 bucăţi pentru o tigaie. înfierbânţi tigaia fără grăsime timp de 3-4 minute, pe foc mijlo­ciu (nu direct pe flacără), apoi pui ulei cât să acope­re fundul tigăii (2-3 mm).

Pui chiftelele în tigaie şi le rumeneşti pe ambele părţi, la foc mijlociu. Pe măsu­ră ce unele sunt prăjite, le înlocuieşti cu altele.

Serveşti chiftelele fierbinţi, presărate cu brânză telemea rasă sau cu caşcaval ras sau cu sos de roşii, ca felul întâi sau ca felul doi.

Poţi pregăti chiftele şi din vinete coapte păstrate în congelator. Se prepară simplu şi sunt delicioase şi săţioase.

 

Chiftele de vinete

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • chiftele de vinete
  • chiftele din vinete

3 comentarii

  1. Da, am mancat la cineva chiftele din vinete si pot sa zic ca au fost exceptionale

  2. Eu n am mancat niciodata asemenea chiftele

  3. Sunt bune chiftelele astea?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.