Ceafa piperata

Printeaza

Ceafa piperata din: piper negru, cimbru, sare, usturoi, coaja de lamaie, piper rosu, patrunjel, ceafa de porc, ulei de masline, cimbru.

Ingrediente:Ceafa piperata

  • 1 1/2 lingurite piper negru proaspat macinat
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 1/2 lingurite sare
  • 4 1/2 lingurite praf de usturoi
  • 1 1/2 lingurite coaja de lamaie, rasa fin
  • 1 1/2 lingurite piper rosu boabe zdrobit
  • 1 1/2 lingurite patrunjel uscat
  • 6 felii groase de ceapa de porc (dezosate, cam 2 cm grosime fiecare)
  • 3 linguri ulei de masline
  • crengute de cimbru proaspat

 

Mod de preparare:

Amestecaţi bine primele 7 ingrediente. Bateţi foarte puţin feliile de carne şi frecaţi-le bine cu ulei, apoi cu amestecul de piper. Acoperiţi-le şi lăsaţi-le la rece 1 oră. Frigeţi-le cca 6 min pe fiecare parte, cu capac, pe grătarul pus la cca 15 cm deasupra jarului. Ornaţi cu cimbru proaspăt şi serviţi cu diverse garnituri.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.