Castraveciori muraţi

Printeaza

O reteta de castraveciori murati din: castraveti, boabe d epiper, morcovii, ceapa, hrean, usturoi, marar, apa, otet, zhar, sare, boabe de mustar, cuisoare si foi de dafin.

Ingrediente:

  • 1,2 kg castraveciori cornison
  • 12 boabe de piper
  • 24 felii de morcovi
  • 2 cepe
  • 12 felii de hrean sau 1 ardei iute
  • 6 catei de usturoi
  • 6 fire de marar

zeama:

  • 570 ml apa
  • 160 ml otet
  • 55 g zahar
  • 10 g sare
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 4 cuisoare

 

Mod de preparare:

Se spală castraveciorii şi se pun în apă rece; se lasă să se înmoaie cca 2 ore.

Se spală încă o dată. în borcane curate, uscate, filetate se repartizează boabele de piper, morcovii, ceapa şi usturoiul; în final se adaugă castraveciorii şi mărarul.

Pentru zeamă, se dă în clocot apa cu oţet, zahăr, sare, foi de dafin, boabe de muştar şi restul de condimente; se lasă să fiarbă 3-4 min. Se lasă să se răcorească zea¬ma şi se toarnă în borcane.

Se îndepărtează eventualele bule de apă cu o ţepuşă de lemn şi se închid ermetic borcanele.

Se fierb apoi cca 20 min. la 90 °C.

Castraveciori muraţi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.