Cartofi umpluţi cu peşte şi sos

Printeaza

O reteta delicioasa de cartofi cu:peste, spanac, telina, gulie, usturoi, smantna, boia dulce, busuioc, sare, piper, ulei de masline, cimbru.

Ingrediente:

  • 4 cartofi mari
  • 4 fileuri de peşte
  • 200 g spanac congelat
  • o ţelină mică
  • o gulie
  • 6 căţei de usturoi
  • 300 ml smântână
  • o linguriţă cu boia dulce
  • 25 g busuioc verde
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi se taie cubuleţe. Gulia şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţele şi se fierb în apă cu sare.

Spanacul se decongelează, se scurge de apă şi se pune într-un bol. Se adaugă ţelina şi gulia, patru căţei de usturoi, sare şi piper.

Se mai adaugă busuiocul, puţin ulei de măsline şi se pasează până capătă aspectul unei creme. Cartofii se spală de pământ, se fierb zece minute în apă cu sare, se scot şi se pun pe un pla­tou.

Peştele se amestecă bine cu sare, piper, boiaua (dulce, puţin ulei şi cimbru după gust.

Se prăjesc într-o tigaie antiaderentiă şi se scot într-un bol. Cartofii se aşază în folie de aluminiu, apoi se crestează pe mijloc.

Se pune crema de legume, apoi cuburile de peşte, se înfăşoară cu folie şi se aşază pe o tavă. Se introduc în cuptor şi se ţin 20 de minute la foc mediu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.