Carnati cu piure

Printeaza

Carnati cu piure din: cartofi, ulei de masline, nucsoara, carnati, sos de ardei iute, zeama de lime, zahar brun, frunze de cimbru, usturoi, piure de rosii.

Ingrediente:Carnati_cu_piure

pentru piure:

  • cate 500 g de cartofi si cartofi dulci, taiati in cuburi
  • 2 linguri ulei de masline sau 1 cubulet de unt
  • nucsoara macinata, dupa gust (optional)

pentru carnati:

  • 6 carnati mari
  • 1 lingurita sos iute de ardei
  • zeama de la 1/2 lime mica
  • 1 lingura de zahar brun
  • 2 lingurite frunze de cimbru
  • 2 catei de usturoi, tocati foarte fin
  • 1 lingura piure de rosii

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 220°C. Pune cartofii într-o oală cu apă sărată şi fierbe-i aproximativ 20 de minute, până se înmoaie.

Intre timp, aşază cârnaţii într-o tavă subţire de copt şi dă-i la cuptor 10 minute.

In acest interval, amestecă sosul de ardei cu zeama de lime, zahărul, cimbrul, usturoiul şi piureul de roşii şi adaugă 1 lingură de apă.

După ce cârnaţii au stat la cuptor 10-15 minute, unge-i cu amestecul iute şi mai coace-i 10 minute.

Scurge cartofii şi pasează-i cu uleiul de măsline sau cu untul, adăugând nucşoară după gust. Serveşte cu salată, fasole verde sau mazăre.

Carnati cu piure

Carnati_cu_piure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.