Caramele cu scorţişoară şi ardei iute

Printeaza

O reteta delicioasa de caramele cu scortisoara si ardei iute din: zahar, smantana dulce, miere, ciocolata menaj, unt, baton de scortisoara, ardei iute uscat si frunze de bambus.

Ingrediente:Caramele cu scorţişoară şi ardei iute

  • 250 g zahăr
  • 250 ml smântână dulce
  • 15 g miere
  • 150 g ciocolată menaj
  • 15 g unt
  • 1 baton de scorţişoară
  • 1 ardei iute uscat

pentru împachetat:

  • frunze de bambus uscate sau pergament

 

Mod de preparare:

Rupe ciocolata bucăţi şi topeşte-o la bain-marie. Pune într-un vas smântână şi încălzeşte-o împreună cu scor­ţişoara şi ardeiul iute fărâmiţat. Ia o crăticioară cu fundul gros şi toarnă în ea 3 linguri de zahăr. Pune-o pe foc mic şi ţine-o până când se topeşte zahărul. Adaugă încă o lingură de zahăr şi repetă operaţi­unea până când îl termini. Toarnă apoi treptat smântână strecurată şi mierea.

Ia crăticioara de pe foc şi încorporează jumătate din cantitatea de ciocolată topită. Pune-o din nou pe flacără şi amestecă permanent până când ajunge la temperatura de 113° C (dacă nu ai termometru de bucătărie, după 6-7 minute de fierbere, ia cu linguriţa din caramel şi picură-l pe o farfurie; dacă atunci când se răceşte se încheagă, este gata).

Ia vasul de pe foc, încorporează untul tăiat bucăţi, amestecând foarte bine. Toarnă compoziţia într-o formă dreptunghiulară, într-un strat cu grosimea de 5 mm.

Las-o să se răcească, tai-o cuburi (trebuie să fie compacte, dar cremoase) şi îmbracă-le în frunze uscate de bambus sau în pergament, legându-le la un capăt ca o punguţă. Păstrează caramelele în vase închise ermetic.

Caramele cu scorţişoară şi ardei iute

Caramele cu scorţişoară şi ardei iute

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.