Capsuni marinate in crema de rubarba

Printeaza

Capsuni marinate in crema de rubarba din: căpşuni, zahar, zeama de lamaie, lichior de portocale, tulpină de rubarbă, gem de struguri, coajă de lămâie, oua.

Capsuni marinate in crema de rubarba

Ingrediente:

  • 200 g căpşuni
  • 6 linguri zahăr
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 lingură lichior de portocale
  • 300 g tulpină de rubarbă
  • 50 g gem de struguri
  • puţină coajă de lămâie rasă
  • 3 gălbenuşuri

Mod de preparare:

 

Speli căpşunile, apoi le tai în jumătăţi. Presari peste ele 2 linguri zahăr, le stropeşti cu zeamă de lă­mâie şi cu lichiorul de portocale, apoi le laşi acoperite cu un capac, pentru 30 de mi­nute.

Tulpina de rubarbă o cureţi şi o tai bucăţele. Le pui într-un vas, torni puţină apă, restul de zahăr şi coaja de lămâie şi le laşi la fiert, până se frăgezesc bucăţile de rubarbă.

După fierbere, amesteci rubarba cu gemul de struguri şi le mixezi împreună.

Gălbenuşurile bătute cu telul le adaugi în pasta de fructe, apoi le fierbi la foc mic, pentru 2-3 minute, până obţii o cremă consis­tentă.

Piureul de rubarbă îl pui în boluri. adânci şi acoperi cu căpşunile marina­te. Serveşti preparatul rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.