Caponata de legume cu cimbru

Printeaza

O reteta simpla de caponata de legume cu cimbru din: vanata, ardei gras, dovlecel, tija de telina, ceapa alba, morcov, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare si piper. Poţi diversifica acest fel de mâncare înlocuind legumele după propriul gust. Astfel, poţi prepara o caponata, folosind anghinare, diverse tipuri de ciuperci, puţin dovleac si câţiva morcovi.

Ingrediente:Caponata de legume cu cimbru

  • 1 vânătă
  • 1/2 ardei gras roşu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1 dovlecel
  • 1 tijă de ţelină
  • 1/2 ceapă albă
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • cimbru
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală toate legumele sub jet de apă şi zvântă-le bine. Taie ceapa mai mare şi înăbuş-o într-o cratiţă cu ulei de măs­line extravirgin.

Taie ardeii în jumătăţi şi curăţă-i de seminţe şi vinişoare, toacă-i cubuleţe, pune-i în cratiţă peste ceapă şi înăbuşă-i puţin. Taie ţelina şi morcovul în cubuleţe mici şi pune-le în cratiţă.

Taie vânătă în sferturi şi scoate-i mijlocul cu seminţe; partea rămasă taie-o cuburi şi pune-o peste legumele din cratiţă. Condimentează cu sare şi piper, după gust, pune capacul şi lasă pe foc încă 5 minute.

Adaugă dovlecelul tăiat cuburi şi pune-1 în cratiţă, lasă încă 1 minut pe foc, apoi aromează caponata cu cimbru, după gust, şi serveşte-o în boluri mici.

Caponata de legume cu cimbru

Caponata de legume cu cimbru

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.