Calamari umpluţi cu orez negru

Printeaza

O reteta de calamari umpluti cu orez negru din: calamari, orez negru, supa concentrata de peste, ceapa, ciuperci shitake, sos de soia si ulei de masline extravirgin.

Ingrediente:Calamari umpluţi cu orez negru

  • 4 calamari medii
  • 100 g orez negru
  • 1 ceapă mică
  • 1  l supă concentrată de peşte
  • 2   ciuperci shitake uscate
  • 2 linguri sos de soia
  • ulei de măsline extravirgin

 

Mod de preparare:

Eviscerează calamarii şi îndepărtează-le intestinele şi ochiul (un punct negru între tentacule).

Toacă ceapa şi înăbuş-o într-o cratiţă cu ulei până când se înmoaie, adaugă orezul şi căleşte-le rapid apoi toarnă supa concentrată de peşte.

Fierbe 7-8 minute, apoi adaugă sosul de soia, precum şi ciupercile înmuiate în apă rece şi tocate mare. Pune puţi­nă apă şi fierbe totul până când obţii un amestec cremos.

Umple calamarii cu această compoziţie până la 1,5 cm de la marginea de sus (au tendinţa să se strângă la fiert), apoi închide-i cu ajutorul unei scobitori.

Aşază-i într-un coş de răchită special pentru fierberea la aburi, pune-1 deasupra unei cratiţe cu apă care clocoteşte, acoperă cu un capac şi fierbe-i circa 6 minute. Serveste-i imediat.

Calamari umpluţi cu orez negru

Calamari umpluţi cu orez negru

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.