Placintele (Burekas)

Printeaza

Placintele din: unt, faina, apa calda, sare, branza, spanac, galbenusuri, galbenus, seminte de susan.

Ingrediente pentru aluat:Placintele

  • 200 g unt sau margarina
  • 750 g de faina
  • apa calda
  • sare

Ingrediente pentru umplutura:

  • 130 g branza rasa
  • 250 g spanac fiert
  • 3 galbenusuri

Ingrediente pentru decor:

  • 1 galbenus
  • seminte de susan

 

Mod de preparare:

Pentru a face aluatul, se amesteca margarina sau untul topit impreuna cu faina si sarea. Se adauga apa calduta si se framanta pana se obtine un aluat potrivit. Se decupeaza cercuri cu ajutorul unui pahar. Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura si se pune cate o lingurita pe fiecare cerc de aluat.

Se impaturesc si se ung cu galbenus batut, apoi se presara seminte de susan. Se asază pe o tava neaderenta si se coc la 180 grade C, pana devin aurii.

Placintele

Placintele

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.