Reteta budinca cu spanac

Printeaza

 Reteta budinca cu spanac

Ingrediente:Reteta budinca cu spanac

  • 400 g spanac fiert
  • 2 linguri unt
  • 5-6 ouă
  • 200 g smîntînă
  • 1 chiflă
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 ceapă mică
  • cîteva cozi de ceapă verde
  • 1 legătură mărar
  • 1 căţel de usturoi
  • 10 linguri sos
  • sare
  • pesmet

Mod de preparare:

Spălăm.bine spanacul în trei, patru ape, îl fierbem cu sare pînă se moaie, îl scur­gem pe o sită, îl stoarcem şi-1 trecem de trei ori prin maşină, împreună cu chifla muiată în lapte şi stoarsă.

Prăjim ceapa tocată în unt, adăugăm cîte puţin mărar, cozi de ceapă verde to­cate mărunt şi usturoi pisat, şi frecăm totul cu gălbenuşurile. Adăugăm spanacul şi frecăm bine. Punem albuşurile bătute spumă, turnăm smîntînă, amestecăm to­tul bine şi răsturnăm compoziţia în forma de budincă, unsă cu unt şi presărată cu pesmet.

Fierbem budinca pe baia de apă timp de o oră. Cînd budinca este gata, o lăsăm puţin să se răcorească, o răsturnăm pe o farfurie şi servim cu sos de smîntînă, fasole verde sote.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte gustoasa budinca de spanac. Imi plac preparatele cu spanac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.